zaraangelique

ei toistu enää koskaan.

Kategori: Allmänt

Hade riktigt kul igår enda tills vi kom till krogen. Men det är slut på kroglivet och alkoholen för mig nu en lång tid framöver. Har inget behov av att vingla och förstöra följande dag även om jag sällan lider av Krapula men trött blir man ju. De e inte värt de. Och jag saknar min sötboll så förbenat och sku göra vad som helst för en av didär nallekramarna nu.

Rappaaapppaappaaa !

Kategori: Allmänt

Sitter nu och taggar för fullt hos Sarus genom att dra av hennes BH-band och grilla lax i ugnen ! De ni ! ;)
Ikväll ska två födelsedagsbarn firas om inte tre! Hade inte tänkt festa så hårt ikväll eller överhuvudtaget, men efter ett grymt fiilispass på gymme blev det ändrade planer! Och jag tager kvällen som den kommer. Det är trots allt länge sen jag varit på g och imorgon ryker den sista antibiotikan! VI började festen ren på stan där det bjöds på tårta och de blev tårta för varje varv runt rewell center.

Är nöjd och lycklig med dagen, för jag har fått träna och sova och äta bra de senaste dagarna och pricken på iet var ett ZaraSPA på Ladyline innan jag hamnade hit ihoppad i mina nya jeans! Det blir en bra kväll detta, även om min pojkvän ligger i Krapula hemma i Hfors. Du får skylla dej själv gubben ;) I värsta fall får ja äta upp dedär imorgon..

Ha en bra kväll alla söta barn !

Nostalgi på hög nivå! Tack för en mysig kväll!

Kategori: Allmänt

Ja fyfaan va ja saknar vörå!! De är länge sen jag har njutit av en så helt vanlig chill kväll som idag!
Med de bästa och som emilia beskrev de så bra " Vi är som en enda stor familj där idrotten för oss samman.." ungefär så nånting ! =) Även om jag nu inte går där längre så känner jag mig endå lika hemma som vanligt. Är kanske också lite avis på det nya internatet och skulle bra ha kunnat stanna på det internatet ett fjärde år! Och SNÖ ! Mycket mer än i Vasa där det nu just piskar regn mot mitt fönster. De har tom kört upp skidspår på golfbanan i vörå redan! Får nog börja dra fram skidorna och valla nån dag!
Tack för kvällen gullungar!
Heaven with ABI eleven !

Daimkaka och glass!

Mullar på Låg nivå ! Respektera de äldre!

Det nya fina internatet och SNÖ!

Gonatt Gott Folk!
Z

Proxima parada Vörå !

Kategori: Allmänt

Har färdigt i skolan för idag och har varit via bibban och lånat två böcker som jag ska försöka ge en chans. Den ena har Ewa Wahlström skrivit och verkar helt intressant eftersom den är om en profisionell idrottares liv.
Snart ska jag gå ut och gå en stund i solen innan jag äntligen drar iväg till Vörå för att besöka mina älskade internatsbor!

Pikku N och Zara

Kategori: Allmänt

Idag hämtade syster Zara Isabelle/ Pikku N tidigt från dagis och drog sen för att hälsa på "voffana" ti "fammos sara". Vi tillbringade några timmar hos "fammos sara" och hittade nå mina gamla grejer på vinden som Isabelle gillade och kunde roa sig med en stund.

Observera stavningen ! ;) (sträckena)



Väl hemma kurrade det i magen och fiskpinnar stod på menyn

Framför brasan vi kura under filten me kattskrälle hängandes i benen ända tills mamma kom hem. Hon hade besökt loppis och hittat snygga klackaskor(dock aningen stora) och någon slags prinsessjacka till fröken Pikku N. Dagen avslutades med plättar och gräddkrig( blää I dont like grädde!) :D
Har haft en skön dag och fått lite qualitetime( hur de nu stavas?) me syrran. We had fun!


någorlundafriskadagen 1

Kategori: Allmänt

Godagens gott folk! Idag har jag till och med cyklat till skolan ganska smärtfritt ! Very najs. Men 4 timmar sittastillande är dock inget att rekomendera på någorlundafriskadag 1.

Fick uppdraget att sköta lillsyrran snart så sista lektionen är lite ute på darrande ribba. Kan ju argumentera det också med att det nog inte är bra att sitta på samma stol mer än en timme nåmer idag. Iofs sitter jag nu också, men i ett lite mer avslappnat läge om vi säger så ;) Ska nu vila och förbereda mig mentalt inför Pikku N och hennes gnäll en stund och kankse titta på sista avsnittet av lite sällskap!
Have a nice Day!


Hemma

Kategori: Allmänt

Hemma.
Isabelle och Zara har målat så fina teckningar.

två uttmattade golvvärmare.

Soliga Vasa

Kategori: Allmänt

Värsta morgonen på länge dethär ! En sömnlös natt och det känns som om antibiotikan inte biter och jag är tillbaka på noll. Och inte nog med det, idag var det extra hemskt att lämna det bästa. Det är det alltid, men idag skulle jag behöva dedär kramarna extra mycket, för det lindrar alltid hur sjuk man än är. Har inte varit med om mycket plågsammare tågresa. Svetten rann på samma gång som jag frös och behövde kasta upp. Värk i hela kroppen och trodde nästan att jag skulle kola vippen där panikletandes efter en wc. Men jag är inte bitter, värre lär man få vara med om.
.
Nu är jag iallafall hemma och smärtan har lagt sig åtminstone i magen, men det blir nog ingen skola idag. Tror det blir Sundom i det fina vädret istället. Några minusgrader och snö enda från Tammerfors. Snön har dock smält(?)här i Vasa. Skulle vara perfekt lenkkiväder om..
.

Mommo på kalas

Kategori: Allmänt

Igår vaknade jag helt smärtfritt ! Solen gassa och klarblå himmel. Ännu en fjärde pöjkspoling har bosatt sig i stugan för helgen och mycke spring och mycke päron överallt. En underbar dag enda tills vi nästan missade bussen påväg till Clarissa och hennes pojkväns tupare. Vi blev tvugna att springa 50 meter och det var kanske inte så lyckat även om vi hann med bussen och det endast var 50 ynka meter men 10 minuter senare kände jag hur värken blomstrade i ryggen. De va den kvällen. Mommo på kalas, krogig o sned med ett glas bål och annat gott i proppat i käften för att få mig att tänka på annat. Trevligt var det nog iallafall, men roligare hade det varit om jag lämnat ryggen hemma. Vi fortsatte festen på eget håll snarkandes redan före 12 slaget så inga dunder och brak den kvällen.
Idag är en ny dag med nya möjligheter ! Men herr värk har långa historier han vill berätta. Dagen är grå och jag är fortfarande trötter. Lite bättre blev det när vi kom fram till att jag inte kan sitta 3h i sträck så jag behöver inte gå till skolan imoron om jag inte vill. Det betyder att jag får sova en natt till utan att behöva skrämma upp mig själv ensam hemma i Vasa.

"Det är tänt i hela huset, men ingen är hemma"

Kategori: Allmänt

Hahah det var det roligaste uttrycket jag hört på länge ! ( Jukkas beskrivning av Maggan i Robinson )
.
Vaknade klockan 5 i morse precis som igår, av en förjävlig smärta i ryggen. Det var inte så roligt det här heller, värre än man kan tänka sig att en urinvägsinfektion kan vara. Ska man stå, ligga eller sitta ? Det gör lika ont i vilket fall som helst. Nu är läget för tillfället iallafall såpass att jag kan sitta på en stol och skriva här. Borde göra klart skolarbetet som skulle in senast igår nu också medan kroppen tillåter. Fredag it is och himmlen e motbjudande grå och kall, eremiten fortsätter sitt liv ogillande inomhus. Har nog inte lyckats hålla mig inomhus så här länge sedan jag led av monocleos, men även då var det någon som kom på mig ute vinglandes och hög längs gatorna.
Vi får se, kankse det blir dinner någon annanstans än hemma ikväll iallafall om värken avlägsnar sig.
.
Have a nice day!
Z
ungefär sådär krokig känner jag mig nu..


Antibiotika it is !

Kategori: Allmänt

Efter flera dar av sjuk mage och diverse krämpor blev det sjukstugan denna kyliga afton efter att värken blev outhärdlig i rygg och mage. Trodde först att det var blindtarmen, men efter ett samtal till kära doktorn kuta vi iväg men det visade sig "bara" vara urinvägsinfektion. Så nu får jag lov att sitta lite mera stilla i åtminstone några dagar.
Nu ska här kollas Robinson, när pojkarna har kollat lyxfällan ( kan man verkligen vara så jävla dum i bollen som denna tjej i det här programmet!?? -amen asso ja vill bli skådespelare. ) !
.
En stor GRATTISKRAM till mammas söta pojke CHRISTIAN i Borås också ! Fetsa lugnt ! ;)
Latero!

4 dagars powernap

Kategori: Allmänt

Ack så usel jag är på detta redan. Det är så roligt att skriva om ditt och datt men orken att orka uppdatera hela tiden är det dock lite småbristande. Skulle vara mycket roligare att blogga också om man skulle kunna använda och designa mer än vad jag kan och gör. Kan ju inte vara så svårt att lära sig heller bara man vill.
.
Inledde mitt höstlov redan i fredags och är redan tillbaka i Helsingfors, dit där jag aldrig skulle sätta min fot frivilligt för något år sen. Men se o fasa så snabbt man kan ändra sig. Har inte varit så aktiv som jag skulle vilja vara de senaste dagarna, kroppen har sagt emot och det har kankse varit någon mindre bobba smygandes omkring i min mage. Lite skolarbete har jag iallafall lyckats få undan och bröd har jag för första gången bakat helt själv. Idag tänkte jag också ge mig på en sista inlämningsuppgift för denna vecka och sedan baka mockarutor till stugans söta invånare som nu stackarna sitter och kämpar i skolan. Ut ska jag också ta mig något varv, känner mig som en eremit här innanför lås och bom.
.
Här kommer ett par bilder från inflyttningsfesten för att pigga upp lite. =°)
.
tre otåliga och nervösa grabbar

marmeladen, honungen och jordgubbssylten

va kan de vara ? Jo en fritös och en "kattsäng".

"RUN FOREST RUN"

Kategori: Allmänt

Har just stigit upp och funderar om jag ska springa(bokstavligen) till butiken eller inte för att få en morgonlänk på sammagång som handlat. Jag hade nämligen tänkt baka bröd, men enligt nästa alla recept så ska det jäsa så himla länge för att få det riktigt gott så jag tror nästan att jag skippar det idag. Har någon nåe bra recept ??
.
Har två förjävliga dagar bakom mig, när absolut allt har varit emot mig. Var som sagt tex påväg ner till Helsingfors men alla flyg var bokade så nu sitter jag här i Vasa, Men det pga eller tackvare ska vi väl säga att min underbara ringer och säger att han är påväg hit istället ! Jag blev jätteglad men endå jävligt rubbad i mitt plan system efter att allt annat också gått åt skogen så först visste min hjärna inte riktigt hur den skulle reagera på denna nyhet, men såklart blev jag lyckligt glad när jag insåg att eftersom min värld tydligen inte ville att jag skulle slippa ner så räddade han mig istället genom att komma upp! >< I det ögonblicket när han ringde kämpade jag mig på rullskidor( ett helvete på gårdagens islagda täcke) till Sundom för att hämta mina vinterskor och sen ta tåget då ner ti Hfors. DEt behövde jag ju inte då heller egentligen så jag gav upp halvägs, tog skidorna i händerna och sprang genom skogen till Fammo. Där tog jag sen efter att ha avbabblat Fammo en stund Roy rumpan och sprang med honom en stund och sen likaså Lotta. Sen lämnade jag väskan och allt jag haft med mig dit för att i sakta mak springa tillbaks till staden. efter ett par kilometer kom jag på hur tråkigt det var att springa själv så jag svängde och hämtade Roy. Jag tänkte att vi skulle föröska taima Jacks tåg som skulle anlända 14.36 men Roy orkade bättre än jag trodde så vi hann duscha och byta om i stan innan vi gick till tåget för att möta Jacken. Sen bemannade vi mammas bil och åkte tillbaks till Sundom där vi fyllde våra magar. Efter det var jag dödstrött( observera att jag inte fått min fyratimmars tupplur) så så mycket mer gjorde vi inte den dagen.
.
Idag är det LÖRDAG för er som inte har koll ! VI ska bara chilla i detta najsiga väder och taga  dagen som den kommer. Förutom att jag tänkte joina BodyStep kl 15.
Have a nice day everybody!!
Z
Brollan och Roy agerar modeller i lövhög.

06.45 spinnig och bodyPump !

Kategori: Allmänt

Aaah, lööv this fiiling ! Ett jävlar så hårt pass idag blev det, kort men intensivt. Nu blir det fortsatt effektiv tid. Tvättmaskin snurrar ungefär som min hjärna gör ibland och här ska nu strechas och städas på samma gång som jag ska göra ett sista försök till att pränta in lite bokföring. Sen blir det lunch på ÅA med lilla Sarus som har kommit hem :)
Vädret är verkligen inget annat en höst idag. Vaknade av att regnet piskade mot fönstret och det blev nästan ett dubbelpass av spinning av hur man fick kämpa i stormens händer till och från gymmet.
.
Imorgon blir det Helsingfors igen, men först ska Sundom besökas och ett rejält träningspass utföras innan jag flyger iväg.
Hasta la Vista!
Z

Saknar

Kategori: Allmänt

Har nu sovit ur min ilska i 4h ! Precis som igår, förutom att jag inte var så arg då. Har fått en väldigt konstig rutin, för lika bra somnar jag kl 23 sen endå ? Tur det.
Med bokföringen har jag inte gjort destu större framsteg. Men grunderna blev faktist klarare när jag satt med Janina och Anna efter skolan och gjorde en inlämningsuppgift. Vår lärare påstod att om vi klarar den klarar vi provet. Lät ju bra så nu hade jag tänkt gå genom den och typ plugga in den, men nu är problemet att jag får inte upp filen som blev skickad i zip format på mejl från skolan :S Inte min dag dethär tydligen.
Nu fick jag en enorm saknad efter alla mina vöråvänner ! <3 Har fan inte kommit mig dit ännu i höst. Dels pga att jag varit sjuk en längre tid i början och nu när ja e frisk har de blivit destu mer i skolan men det är ingen ursäkt. Veckan efter höstlovet ska jag no komma mig dit ! So förbered er alla söta barn me tårta o ståhej ! ;)
Det vände sig i magen också när jag började titta på bilder från FSS läger. För ett år sen skulle jag inte ha saknat det, men nu jävlar. Har nog aldrig saknat dedär plågsamma passen, när man känner hur kroppen reser ragg o kallsvetten rinner av hur man vill kasta upp och slänga sig i diket, såhär mycket. Rolle som står och ropar "upp med höften!! " och som flåsar en i nacken i ren frustration över hur det inte går fram. Hehe ! Okej kankse inte jätte stor saknad där. Men alla runtomkring. Alla som är med för att kämpa och verkligen vill nånting. Och att skida. Framförallt dedär skogsturerna med turboEmma i vörå med "ingeglid" skidor. Och även Rolle är saknad även om jag ser honom nu som då. Och Rolles söta ungar ! Om jag inte är ledare på Äkäslägret så är jag Annas skötare, tyckte Rolle senast. Det blir bra det! :)
Jag funderade faktist på en liten comeback i år. FM är i vörå så det vore inga större problem att infinna sig där och i Botnia Vasan står kampen hård mellan mig och Sebbe ;) Ett stort minus och det enda jag nu tvekar med över att flytta söderut är just tillgången till skidspår och även andra idrottsanläggningar som är så otroligt enkelt gjort i Vasa. Och även närheten till kära Sundom, mamma och syrran och framförallt ÖJBERGE ! No hell I would leave you! ;P
Men vi får se hur det blir, allt beror på så väldigt mycket.

"ga o hugg ner en bjärk "

Kategori: Allmänt

Så brukade alltid min far säga när mitt humör dalade. Det är nog precis vad jag borde göra nu. Om jag så skulle möta en seriemördare mitt i skogen skulle han själv dö på 0,01 sekund. Så jävla förbannad är jag nu just. Allt tack vare den så kallade främjande skolan. Det är inget för mig. Jag vill göra vad jag vill när jag vill. Annars kan det gå såhär, frustrationen tar över och utbrott står i skyn, vilket det gör väldigt ofta när jag inte klarar av något. Det kan bara botas med en eller två kramar från rätt person. Idag är det bokföringen som lyckats provocera mig. Imorgon tent och jag är paniken och ångesten själv. Det är ju egentligen så svårt man gör det. Men vissa saker ser jag bara inget behov av. Och varför oroa mig ? Om det så skiter sig ,vilket det högst antagligen gör, så gör det egentligen ingenting för jag lär endå byta skola tills nästa år. Men man vill ju inte heller slösa sin dyrbara tid på att sätta timmar på något som man redan är inställd på att misslyckas med. Jag är dålig på att psyka mig själv. Vad har man egentligen lärt sig på mental trainingen ? Att lyckas såklart ! Inte fan misslyckas ! Skärp dig Zara !

Björnar på stan !

Kategori: Allmänt

Har haft en underbar morgon, mindre kul var dock bokföringen som jag kämpade med i ganska exakt 2 minuter innan jag insåg att dethär kan jag inte. Heelt fel inställning Zara ! Jag vet, men jag behöver Sebbe bara han sku komma hem..
Nu lagar jag och Jack Renskav med potatismos. Kommer bli ubergött! Vi har också tagit ett varv på torget där det stod 100 björnar minst ! Har också återfunnit mina kära vantar som jag glömde på Vila i lördags.

swiss och finlands björnar


Einstein besökte också Hfors!


Design district Helsinki

Kategori: Allmänt

Har varit en rolig och chill skön helg ! Jacks, Sebbes och Ackes tupare(inflyttningsfest) blev riktigt lyckad och fina presenter och ett berg av disk stod upp över öronen i går morse, och vem diskade? Of course blev jag vald till dagens hemmafru.
Idag har jag varit och ätit lyxig frukost med tösarna Jonna och Sara. Ska snart träffa dem igen och gå ett varv på Stockman ännu innan de drar tillbaks till Åbo. Sen blir det långlänk ! Imorgon bär det troligtvis av hem till Vasa igen.
Hasta la Vista !

Trafikstockning i Stocka, bokstavligen Hullut !

Kategori: Allmänt

Har idag yrat på Stockman, dock med en sömnig boll till knopp. Men ett fynd gjorde jag iaf, en skön dunjacka av märket Peak, så jag är riktigt nöjd ! Hittade också en annan jacka som jag såå gärna sku ha vila ha o sku aldrig ha tvekat att köpa om det skulle ha funnits storlek, men den var nog för stor och dyr för att annars bara köpa ( också Peak ) NU kommer jag iallafall inte att frysa i vinter ! =)

Ett stort GRATTIS till min vän barnrumpan EMMA !

Kategori: Allmänt

Min föredetta sambo fyller denna dag 19 år !
Jag saknar hennes fjärtar! Haha, nej ! Jag saknar nog min sockersöta tjej! Aldrig en tråkig dag med dej!
Ha en riktigt bra dag Emma !

AamuSpinn !

Kategori: Allmänt

En tidig morgon med magkänslan av ett terrängtest är väl det bästa ?.. åtminstone efteråt ! Jag är endorfinberoende värre än en alkis är av alkohol. Nästan varje gång känner jag bara att jag skulle vilja kasta mej omkull och spy, endå gör jag om det gång på gång för att få detta efterlängtade välbehag. Det går ju inte att ta det lite lugnare heller, speciellt inte på spinning !
Nu ska jag packa så jag kan ta första bästa tåg efter skolan ! Ha de bra i Vasa så länge !
Adiós !
Z

WTF !??

Kategori: Allmänt

Såg till min stora CHOCK att jag har en räkning i min inkorg på 3000, 76 euro !!?? Jonä ! Om de påstår i morgon när ja stormar in i saunalahti att det inte skett ett misstag går nog min värld under och jag får bo i parken med stadskaninerna och A-laget med knäckebröd under armen och det var slut på tågresandet. Det kan ta några dar längre än beräknat till H;fors gott folk ! Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.. eller hur var det.

Nåja, jag har ju ett kontrakt att smälla i bordet iaf, så de borde vara lungt!

Har nu varit med Malin på Boxning och det var riktigt kul ! Känner att jag kommer ha svårt att bära väskorna imorgon. Blev lite dåligt med min planerade manikyr också ( låter ju lite för fint för mej kankse..men ibland kommer även här en touch of kvinnlighet fram ! ) eftersom jag fortfarande skakar som en 70 iåring på handen.
Nu säger jag bara Sov Gött alla söta barn där ute !
Z

AAAPUVAAA

Kategori: Allmänt

Trodde jag skulle kvamna till döds inatt! Kunde inte svälja ,fyfään va de gjorde ont ! Skulle göra vad som helst för att få bort åtminstone min ena halsmandel/toncill (Är det samma sak ?? ) men det verkar vara en annan femma nuförtiden :/ men om de inte är bättre nästa vecka tänker jag göra ett försök hos doktorn. Man kan ju inte få mer än ett NEJ och en massa död tid i vänterummet. Nu ska jag vara aktiv ! Har sovit sammanlagt 22h på två nätter så nu borde jag vara pigg o glad ! Hej Å Håå vi börjar med mina kläder som ja inte fick gjort igår, sen till frissan och sedan en hög med skolarbeten Och tillsist det Bästa GYM ! Ska kanske testa på Boxning ikväll med Malin, ska bli najs ! Före läggdaxs ska jag ännu meditera o köra SPA a la Zara ;) För imorgon bär de av till Helsingfors efter skolan och gymmet ! Can´t wait !!

Åre ?

Kategori: Allmänt

Det finns några små söta barn där borta mot Göteborg som så gärna vill göra en utmaning på skidor i vinter. Vecka 6 Plats Åre,Swe. Vem vet Grabbar! Ni ska akta er i backen bara, ni vet om vi är där ifall ni skulle blåsa omkull av draget efter oss !

Tacka vetja öronproppar !

Kategori: Allmänt

För första gången i hela mitt liv på gymmet så fick ja fan gå efter öronproppar efter 20min av passet. Pompade upp o ned JUST PRECIS vid högtalaren. Har aldrig upplevt det som ett problem förr men nu minsann tog nog instruktören i för hem o fosterland. Hon va så hes eftråt och redan efter halva passet att hon fick ta i ännu lite extra och fast ännu musiken var till decibell gräns lyckades hon överrösta med sitt förbannade kråkskråvvel hela huset! HALLELUJA säger ja då bara. Blev så otroligt irriterad så skulle bara ha vilja marchera ut ur salen efter första 15minuterna. De var inte en så givande tröning för min del det. Är allmänt väldigt ljudkänslig men detta var då bara för mycke, iofs är jag väldigt trött efter en hel träningshelg i Vörå så det kan ha påverkat.. men jag lär inte gå på den timmen fler gånger. Im sorry girl !

lättare sagt än gjort

Kategori: Allmänt

Kommer nog inte så värst bra överens med bloggen. Får nog ta en sväng till gymmet och avreagera mig ! Först ska jag städa i min kaotiska klädskrubb.    

Här e vi små o galna påväg från idrefjäll,
hitta int min coola bild på en hög me alla mina kläder mitt på golvet frånnär ja flytta..

Hoppsan Kerstin!

Kategori: Allmänt

testing testing..hmm wow jag kan dethär ! :D
Zara har skaffat sig en blogg!? Hon ska bli bloggerska hade hon menat eller..? Ett försök till det iaf, när jag i mina ljuva stunder inte har bättre för mig. Ska nu till att börja med försöka förstå mig på hur man använder denna nya framtid ! :D

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt