zaraangelique

Juletider.

Kategori: Allmänt

Hoppsan! Hade visst glömt att jag har en blogg. Nej, nu ljuger jag nog. Jag har ärligt talat lite tröttnat redan på dethär med blogg. Jag är sådan att jag kan inte göra samma sak hur länge som helst utan jag tröttnar rätt snabbt och behöver nya stimulanser hela tiden. Det är ju tur att jag knappt höll mig i samma skola i 3 år i rad. Nu får vi se om jag lyckas med det än en gång, jag är inte så säker. Det mesta är roligt de första timmarna, dagarna och kanske veckorna men sedan är det bara faktum att acceptera att nu blev det plötsligt tråkigt. Det ända som håller i sig är idrotten för där kan man variera väldigt mycket ändå och jag skulle inte klara av att leva en vardag utan den, allra minst de i min omgivning. Och nu är det så att jag börjar vara färdig med att bo i Vasa igen, har gjort det nu i ca 1 år och skulle vilja ha lite variation. Främst från det Finska sammhället! Förutom Spanien eller Frankrike skulle jag inte heller ha något emot Danmark eftersom jag till hälften är dansk i blodet. Även Sverige skulle gå bra. Vad som helst men inte Finland helt enkelt. Det är bara kärleken som hindrar mig, vilket var är ett hinder jag helst skulle ta med mig i bagaget.

Förutom att ha suttit all min lediga tid och kollat på sista minuten resor så har jullovet varit helt okej. Har snart skrivit under mina nyårslöften som jag är rätt nöjd med och inte tänker berätta för er ännu. Har hafft det riktigt mysigt i min lya och kollat mycket film och allmänt bara myst. Det värsta är bara att jag blivit förblindad av kärleken och börjat sova bort halva dagarna! Det är inte okej. Jag är sällan nöjd med dagen om jag inte fått en morgonträning gjord före kl 10 och nu är det såhär att jag inte gjort nånting i princip på hela jullovet än sovit! Hyvänen aika!? Men för att inte misströsta så har det sist och slutligen varit rätt skönt. En lycklig människa kan se minuterna flyga iväg och ännu vara lycklig. För lyckliga minuter det var! ..eller? Joo :D  Men på lördag ett nytt liv skall börja. Eller det senaste årets fasoner ska grävas i graven är kanske en bättre förklaring.

Nu skall jag dock gräva ner mig under täcket och invänta min andra hälft från Ollis.
Och en STOR BAMSEKRAM till JAKOB JACKE som får ännu ett år på nacken idag! ;D Hoppas du inte tar illa upp för att jag inte infinner mig på Ollis ikväll! Är säker på att ni har superskoj ändå! ;)





KOM HEM!

Kategori: Allmänt

Håller på att bli tokig! Allt har verkligen varit upp och ner och hit och dit hela veckan. Pulsen har verkligen legat i och även fast sista tenten var i går känner jag ingen lättnad. Jag får ingenting gjort och skulle helst bara ligga under täcket i några dygn. Jag kommer nog att få vänta på att få soulpeace åtminstone till söndag. DÅ hoppas jag innerligt att dendär Mount everest stenen dunstar från mitt hjärta och kräver ner sig i en grop.
¨
Jag har inte ens lust att springa!? Det är inte okej. Fast jag nyss såg på Robinsson.. ? Dessutom är jag totalbesviken med gårdagens frisörbesök. Mitt hår är mitt liv. Mitt liv är förstört. Okej, inte riktigt så, men det kommer dröja lääänge innan jag tänker sätta min hår hos frisören igen.
¨
Om jag skulle försöka städa lite ännu iallafall och sedan ta en låång dush så kankse det skulle kännas liite bättre för en stund.
¨
Och ursäkta än en gång för min dåliga uppdatering. Har inte riktit haft lust..
¨
Ha en bra Fredagkväll!

Bortskämd.

Kategori: Allmänt

Jag är nog bortskämd med världens underbaraste.

I väntan på tåget.

Kategori: Allmänt

Sitter och väntar med tummarna rullandes på att tåget från Helsingfors ska anlända. Förhoppningsvis inga förseningar idag. Har gjort precis allt annat än pluggat sedan jag steg upp. Likaså igår. Tvättat, städat och varit ut en sväng. 2 h på pricken kvar nu. Om tiden skulle gå lite snabbare nu för en gångs skull, Tack!!
Får se hur tenterna går i morgon, koncentrationen som motivationen är inte speciellt hög.

Happy tuesday!

"elämä ei ole hassumpaa"

Kategori: Allmänt

Katta tyckte inte ungen blev tillräckligt ren efter badet.

Så har syrran sprungit omkring o gala, " elämä ei ole hassumpaa". Kai, ei hassumpaa mitä teet siitä. Katten har varit smått galen idag också och flyget på en utan förvarning mest hela tiden, vilket resulterade i en massa småsår enda från fötterna upp till händerna. Vaknade tidigt idag men vägrade stiga upp sålänge det var mörkt. Jag cyklade till Sundom( Tungt!!), tog skidorna och iväg till Öjberge. Malin och Tobias fick ge mig sällskap en stund och nu är det redan kvällen och har varit i bastun och strechat, så nu känns allt bra förutom att tentläsningen trycker på.

Igår kände jag mig väldigt godhjärtad när jag skänkt lite kattmat till Vasas hemlösa kattstackare. Skulle gärna ta hem dem allihopa.
Kvällen tillbringade jag med Emilia och Jonna. Vi bakade pepparkakor och drack glögg. Rapport efter rapport från Stockholm och jag vill ännu mera härifrån. Snaaart är det över och förhoppningsvis varmare breddgrader så småningom.

Nu ska jag byta roll med en pluggis for a while.
Z

Om blickar kunde döda.

Kategori: Allmänt

Ja fyyyfaan vilka förjävliga människor det kan finnas! Den ena värre än den andra. Ingen som klagar på mig, men det är nästan så dom hellre fick göra det. Skulle just gå och kolla om tvättstugan var ledig. Inga namn på lappen iaf, men konstigt nog snurrade maskin ändå..jag öppnade dörren och plötsligt har jag "husets åskmoln/häxa/whatever man vill kalla henne" en förjävlig kärring helt enkelt framför näsan på mig och spottar mig rakt i ansiktet o fräser vad fan jag vill!? Jodu de kan jag ju tala om att det är inte så att jag hade tänkt tvätta utan är annars bara och kollar läget en söndag eftermiddag. Listan är ju inte heller till för något speciellt, nej den bara finns där. Men om man anser att livet är så bistert så man måste sitta och vakta sitt snurrande byke så fan gör det då så slipper du betala 1 fucking euro. Men spotta fan inte mig i ansiktet!
Och inte nog med henne. Fröken som bor ovanför mig kunde lika gärna vara en trotsig 6-åring förutom att en sexåring ej idkar speciellt mycket sex. Hur man får till jordbävning vet fröken i varje fall och vilken tid på dygnet man INTE städar och just därför städas det just den tiden på dygnet, alltså mitt i natten. Festa är ju också det bästa, speciellt en måndag eller torsdag!
Jaa inte kommer jag någonsin att vänja mig vid att bo i höghus.

Knight & Day

Kategori: Allmänt

Har just sett filmen Knight & Day, and I loved it! Saknade bara en snutt till på slutet! men så är der väl för det mesta! Ouh myh om man sku ha en sådan karl! Skulle nog kunna infinna mig i Camerons situation! Nemas problemas liksom! That is the shit always been dreaming of ;D


Idag har det inte varit en särskilt händelserik dag. Steg upp, lade mig i soffan, sov en timme till, for på morgonlänk   (vilket känndes så jäkla bra i dag, sku ha kuna springa långklänk! Men fucking skola...) , skola, nada...,Robinson, gym, citymarket, makaronvälling och tillsist grymma Knight& Day i min soffa alldeles med bara mig och mig själv. Det är fredag och klockan är inte ens elva. Men jag tänker gå och sova endå för jag är så otroligt trött i ögat. Och imorgon är det lördag och ännu en dag närmare det jag fruktar mest (alla tenter) men Även en dag närmare till det jag längtar och saknar mest!

Goodnight alla no-life-people! See you at Cape Horn!

"I don`t want it someday, I don't want it one day, gotta have it some how, I want it right now"



Z

Dagarna som gått och dagar som komma skall

Kategori: Allmänt

LillaJul spenderades mycket i den nu så vackra vita naturen. På öjberget och på Fammos gård där Isabelle för första gången stod på skidor. Där såg man att iallafall att några gener förlöpt vidare i syskonskaran, även om denna bild är lite missvisande ;)
Vi åt lite pepparkaks-deg och resten åkte i ugnen och blev så här
fina med en liten svart dekoration på var sida.
Vi hälsade på mig i stan.
Och något sådant.
Igår hade vi sales promotion i skolan, vilket var kul jämfört med en vanlig tråkig lektion. Sådant borde vi göra mycket oftare!
Här är några söta grabbar som mer kanske försöker sälja sin charm än produkt ;P
Idag är det 1sta December och denna mindre ljuvliga dag( har haft en dålig dag, en "kärringen mot strömmen dag" så att säga) till ära ska jag godisstrejka fram till Jul. Träningen står i fokus och helst 2h ordentlig aktiv fysisk träning varje dag och även gärna till det en halv timme strechning och allmän avslappning varje dag för att klara av det sista ruset i skolan innan jullovet och även för att jag behöver mjuka upp mig lite. Tillbaka i spagatform är målet. Men tiden är knapp. Men eftersom det är en prioritering hinner jag alltid! Idag har morgonlänk och 2km i simbassängen avklarats, dock är det bara 1 h sammanlagt. Men har inte hunnit mer idag på grund av skolans uberfenomensktlagda scheman. Timmar som inte existerar finns på mitt såkallade "gamla papper" som jag printade bara för någon vecka sedan. Nåja, det var väl inte hela världen, jag lär nog ta in det imorgon när jag är "ledig" från min närvaro i skolan iallafall så då ska jag spendera några timmar på Öjberget hade jag tänkt. Och morgonspinn förståss, Obligatoriskt på torsdagar! =)
Bild från gårdagens morgonlänk
Nu ska jag ta natten så jag orkar stiga upp till spinningen kl 06.45!
Gonatt alla barn!
Och puss på dig min Jackpott! ;)
Z