zaraangelique

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

Kategori: Allmänt

HEMLÄNGTAN

Kategori: Allmänt



 
Så här i påsktider har jag faktist lite hemlängtan, till alla färger och vårkänslor. Här vräker snön ner som bäst och det enda jag har i påskväg är några små chokladägg. Glad är jag i dem men gladare är jag hemma i mammas soffa med katten och fjädrar runt öronen. Jag vill se en påskbrasa ryka och ungar i leriga utklädnader. Då är det påsk i stugan. 

SHORTSWARNING

Kategori: Allmänt











Veckan här har varit helt fantastisk! Otroligt hur vacker världen kan vara. Har dock inte hunnit vara ute för mycket, eftersom lagen hållit mig tillbaka. Men dosen frisk luft jag fått av de få gånger jag varit upp på fjället på skidor har varit oslagbar. Som om världen slutade andas för en stund och tiden stod still. Solen bokstavligen brände på mina svarta tights och folk satt i snödrivorna och solade i underkläder och varje gång jag varit utomhus har jag sett någon cykla eller springa i bara shorts och T-skjorta. Så varmt är det dock inte att jag skulle gräva efter shorts men sola bör man nog för efter sol kommer regn. 


OSLO LUFTHAVN

Kategori: Allmänt

 
Tillbaka i Norge. Fast väntan är lång här på flygfältet så känns det konstigt skönt här, som om jag skulle sitta och njuta av en varm kakao i ett mysigt café ute i backen en vårig dag. Men jag har ingen kopp i handen och om det vore så bra att jag ens hade haft skidor på fötterna. Motiverad blir man iallafall i detta soliga väder. Kanske det blir Vasaloppet nästa vår, underhållande verkar det vara i varje fall;

TURKIET

Kategori: Allmänt

Turkiet i bilder, väldigt förskönade om vi säger som så. Smutsigt, äckligt och otrevliga människor. Förutom det så bestod vår "guidade resa" av sammanlagt ca 30 timmar i buss. Inte riktigt som jag hade tänkt mig. Det kändes som om vi var en reklamgrupp för sommarturisterna eftersom det var så noga med att vi skulle stanna på varje ställe och ta fina bilder för att visa åt våra nära och kära. Visst, i bergen var det vackert men det var kallt och snön låg fortfarande i vägrenarna. Solen såg vi endast genom bussfönstret så speciellt lycklig var nog ingen av oss. Och jo, om man inte ville komma med och se de ställen där vi kunde tänkas köpa dyra saker för att ge våra guider provision så fick man betala ordentligt extra för sig. Vi bodde dessutom på 3 olika hotell i olika omgångar. Inte precis någon återhämtande semester. 





PAMUKKALE






HIERAPOLIS (toppen av pamukkale)















Pamukkale ligger ett par tusen meter över havet och vattnet som finns här är väldigt kalkrikt därav dessa kalkavbildningar. Vattnet kommer från underjordiska källor och är väldigt varmt och ibland hett. Vi simmade också i samma vatten som Kleopatra lär ha gjort för 2000 år sedan.



Vi var också tvugna att köra världens omvägar för att se vissa fabriker, som en mattfabrik, guldsmyckescenter och ett läder och ull-center. Intressant kunde det ha varit om vi inte skulle ha blivit så påtryckta att köpa något. En matta, tjaa en sådär 20 000 € eller ett halsband i vitt guld 3000 €. Jag tror de valde fel målgrupp.












Hemlösa, hungriga katter och hundar överallt. Många väldigt sjuka och misshandlade. Det tog så sjukt i hjärtat att bara blunda för de små stackrarna.

ANTALYA



Vår knäppa guide som pratade som om man skulle ha tryckt på ett kassettband och repeat 7 ggr om och om igen.









Vi hade 2 timmar på oss att se storstan Antalya. Irriterade och stressade sprang vi genom bazarer med extremt påträngande försäljare. Gamla stan och hamnen var då helt sevärda. Men jag kan inte säga att jag rekomenderar turkiet direkt. Inte vintersäsongen i varje fall och inte med WOW travel. 

Om jag inte dessutom haft otur annars hittils i vår så går det fortfarande bara utför. Min dyraste jacka försvann under resan och jag chansade på att klippa mig hos frissan på hotellet, kan säga att syrran skulle ha gjort det bättre. När jag tågade hem till Vasa accepterades inte mitt norska studiekort (glömde finska i norge). Jag  har blivit ordentligt förkyld och när jag skulle boka om flyget till Norge fanns det inga platser kvar. Dessutom har jag glömt att katten är inlåst hos mamma. Jag är ändå lycklig över att få sova i egen säng med favoriten några nätter.