zaraangelique

Trött, tröttare, tröttast.

Kategori: Allmänt

Jag skulle helst av allt i världen nu just vilja krypa under täcket och bara sova sova sova. Men nu när världen är emot mig och jag bör befinna mig i Vörå i morgon så tidigt som möjligt så blir de att ta sig dit idag för att vara på den säkra sidan. Som tur var har min bror idag fått en körkortslapp att ha i fickan.



Z

Dagen.

Kategori: Allmänt

Dagens lektioner är inställda, alla utom français som börjar först kl.15.15, vilket jag anser är en rätt så irriterande tid när timmen slutar först kl 17. Kvällens skidskola är också inställd pga kölden. Så nu har vi bestämt att det blir en välbehövlig hemmakväll med film och en tidig natt.

Förra helgen i Helsingfors då.. Operan var mycket speciell men väldigt lyckad. Ser framemot att nångång få se the Lion King i New York! Från stiftelsen IKEA följde en liten hylla med hem och lite småsaker. Och det var ungefär det i det stora hela.

Idag och igår och i förrgår har vädret varit underbart! Har tyvärr inte fått det utnyttjat speciellt mycket, men idag hade jag med kameran på morgonlänken. I förrgår var det verklig vårfeelis i luften när mätaren orkade sig upp över nollsträcket. Det ser ut att bli lite vår till helgen också när FM i VÖRÅ påriktigt går av stapeln.

Och ännu ett Grattis till Eva & Thomas till lillkillen! ( Kakkakaffe.com )







Z

God morgon.

Kategori: Allmänt

Här är fullt upp och mera på rulle blir det. Skola dagen upp och ner och inte nog med det utan även skidskolan har lyckats klämma in sig. I morgon, tidigt bär det av mot Helsingfors once again. Där ska jag gå på OPERA första gången(och förhoppningsvis enda)  i hela mitt liv! Det är nämligen så att Js Syster S har medverkat i ett projekt för utvecklingsstörda och av detta blev det då en DUV-Opera som vi nu då ska offra oss för. Det blir intressant.

FM senaste helgen blev en succé, aldra minst för mina busfrön Maria och Emma som tog sig vidare till JUNIOR VM! Jag är imponerad! GRATTIS än en gång! Det som är tråkigt bara är att de nu inte är med på följande veckas FM så det blir aningen tråkigare i storbyn Vörå. Men check it out på YLE redan nästa fredag i direktsändning! ;)

Själv har jag känt mig otroligt lat på motionssidan, har varit så himla trött på senaste när det är alldeles för långa skoldagar, även fast jag tagit mig friheten till ett par sovmorgnar. Detta bådar inte alltför gott inför BotniaVasan.

Firandet håller ännu i sig och idag är det MAMMAs tur! GRATTIS på dig!(som delar dagen med sin plast faster eller kusin el va de nu e??) Igår hade även kusin Sanni äran på sin 15-års dag. Och i måndags kära Belinda. Alla på en gång liksom.



Mamma 5 år ?

Kallt.

Kategori: Allmänt

Idag har det varit minus 22° men vackert! Har ändå varit på otroligt dåligt humör av att inte kunna göra någonting när jag ännu har ont i bihålorna och kakkahosta så fort jag anstränger mig. Men det värmer nu när alla mina söta tanter och gubbar befinner sig i Vörå på en lördagkväll som denna så jag tänker bege mig dit redan ikväll. Imorgon har jag äran att få ta emot alla svettiga och drägliga skidåkare på mållinjen i FM för Juniorer.

Adios!
Z

Winterwunderland and a cat.

Kategori: Allmänt

Home sweet home.

Kategori: Allmänt

Idag blev det hem till mamma när min sockerboll drog till Helsingfors. What can I say, haven't done anything worth telling. Har sovit ett par timmar vid ankomst och nu är det snart sova igen. Där emellan har jag bara ätit, svettats i bastun och kollat x antal barnprogram. Och kameran har också blixtrat.



ii

Godnatt gott folk!

Z

Step 1 again.

Kategori: Allmänt

Nu får det ju bara börja vara nog! Idag känns det som om förkylning startat från noll igen. Har vaknat av hostattacker flera ggr senaste natt och snoret hänger. Drog mig ändå till skolan för att tillförlita mig på att det bara var morgonen som var förkyld. Men nej, efter 5 timmar i skolan var det alltför tungt att bära på snorfabriken till boll så efter lunch kröp jag under täcket och vaknade aldrig mer. Förrän min underbara skulle dra mig ur sängen. Där missade jag franska timmen, igen. Inget gym idag.

FM i vörå närmar sig och jag hoppas att våra tuffa brudar är lika hurja som senaste helgen i Hollola där Maria drog till med en dubbelseger, Jossan och Sofie tog bronset och även alla andra FSSare gjorde bra ifrån sig. Själv får jag bara se på som funktionär. Nog saknar man den där farten och adrenalinet allt för ofta. Men jag är glad för att det gått så bra för mina vänner! Grattis på er!!


Back on the road

Kategori: Allmänt

Första dagen i skolan avklarad med mer eller mindre myror i brallan. Vårt schema för dagarna blir bara längre för varje period. Det är inte så lätt när man är van att få hoppa i sandlådan, springa skogsbingo eller svischa i kroppsstrumpa morgon som kväll, även på skoltid. Nu ska man plötsligt sitta stilla på rumpan 8- 17 varje dag. Det känns redan som om jag fått reuma eller osteoporos av vad det kliar o krämpar överallt. Det ännu efter nästan 2 veckors inneliggande pga flunssa. Jag faller nog snart ihop och dör. Näe, så lång hann jag då icke heller denna gång för nu har jag just varit länkandes till Minimani efter potatisar och glass! Och ikväll blir det RPV (ReisiPakaraVatsa).

Fast jag varit så gott som instängd har jag (vi) ändå hunnit med något smått göra. Igår städade jag alla skåp med kläder och tvättade och hängde. Man skulle inte tro det men där var hela dagen. Vi har även försökt leva ett hälsosamt liv och lagat ordentlig husmanskost. Igår blev det broilersallad till lunch och renskav till middag. Toppade med smarriga efterrätter nu som då.

Det har även varit mycket kalasas hit och dit. Lillasyster den 27 december till följd av lillebror och Jacken den 7de januari och idag unga damen Viktoria. Grattisar till er än en gång!












Fan också!

Kategori: Allmänt





Har försökt intala
min hjärna att mina känningar för en förkylning bara varit en big bluff. Men nu är det bara att acceptera. Mindre än en vecka kvar av lugnet och sen back to stormen. Så jävla typiskt att det nya året skulle börja så här nu då när jag planerat så mycket annat. Jag saknar Öjberget, gymmet och rinken!! Detta är tortyr.

Ett nyårslöfte är i varje fall inlett, nämligen 365 dagar utan godis. De ni, det trodde inte jag heller nej. Inte väldigt nödvändigt men faktum är att jag alltid bara ätit godis för att äta och inte för att det är gott så nu får det vara slut med det.

På fredag skulle det vara orsak till brakfest med en bror som ska få helt egna papper på att han är myndig istället för att behöva låna någons redan upptagna papper och en bäver/sork vars tänder snart börjar trilla ut pga de så många år av gnageri han fått på nacken. Det är ju tur att det nu även finns tandläkare för gnagare så ännu behöver han inte oroa sig för att behöva gjuta ett par löständer åt sig ;) Nej, det är nog ingen som förstår mig nu. Borde lyckas fånga en bild på min sköna prins fina sorkleende så skulle ni förstå, men det är tyvärr lättare sagt än gjort.

Förutom denna information kan jag ju på samma gång lägga ut min annons här;
Husmors nisse sökes!
Din uppgift vore att tvätta, städa, diska, handla och rensa garderoben.
Närmare information hittar du på www.önsketänkande.com

Där finns även en lista på vad jag skulle vilja ha just nu, vilket är en ny kamera och ett par objektiv. Och för att inte nämna den där resan än en gång..