zaraangelique

LÖRDAG DEL 2

Kategori: Allmänt



















 
Lördags kvällen tillbringade jag på fina vännen Jonnas villa på Kantin med trevlig sällskap. Jag tackar för det! Efter en mycket delikat middag spelade vi kort och senare avslutade vi kvällen med att ta vinteklåddin (åtminstone 80% av oss) och med en söt efterrätt. Det var då inte varmt i vattnet än kan jag ju tala om! NOLL grader mellan isflaken, som för övrigt var roligt att bemanna. Men jag och Hakala bad till gudarna att vi inte skulle dö i en hjärtattack (se nästsista bilden) och de besvarades med stor skadeglädje. Sedan skrapade vi bilrutorna och for och nattade Öjbergstrollet innan vi själva tog natten. 

Puss!

LÖRDAG DEL 1

Kategori: Allmänt















Efter en par timmars cykling i ur och skur på alla underlag hittade vi till Karperö där fröken Isabelle väntade på att bli hämtad. Botniahallen nästa. Rasta ungar och päron på ett så roligt sätt. Det var hinderbanor, kampsporter innebandy, badminton, friidrott, dans och många fina uppvisningar. Inspirerande. Flera såna dagar!

Pyörällä mentiin Karperöön hakemaan tyttöä ja sitten urheilemaan botniahalliin. Paljon väkeä hyvässä tunnelmassa!

PÅVÄG HEM

Kategori: Allmänt














Mama, I'm coming home!

VÅR

Kategori: Allmänt

 










Några säkra vårtecken här i trakten. Kustvädret har varit regn, sol, storm och regn med så där fem minuters intervaller. Kevään merkkejä. Sää on ollut sade, aurinko, myrsky ja sade niin viiden minuutin välein.

TRE-KOLME

Kategori: Allmänt


Gjorde en bra kordinationsträning här igår som jag känner av idag.
Eilen tein hyvät treenit täällä, joka tänään tuntuu kropassa.

Har faktist gått o shoppat mig lite fast man inte borde här i norge. Men man kan ju bara inte motstå Justin Bieber i butikerna. Kävin shoppailemassa vaikka ei pitäisi tässä norjassa, mutta kun Justin Bieber on kaupoissa et voi vastustaa sitä.


Fick äntligen lite färg på min sterila vägg! Sain vihdoin väriä mun seinälle! Kiitos syster Pikku N! 

SÖNDAG PÅ CYKEL

Kategori: Allmänt

























Photo by Hanka Tomàs


Photo by Hanka Tomàs










Photo by Peta Tomàs 




Photo by Peta Tomàs





Lumia levererar, eftersom jag inte hade med kameran. 

Hela helgen har varit underbar. Vi har varit ute dagarna långa och vädrat oss i vårvindarna. Igår cyklade vi till närbyn på sightsing i naturen. Ropade oss döva i bunkrar och lekte med kalsonger som piratflagga. Och jojah, terrängcykling var då rätt ord förra denna tur, men då så skoj! Och finns det något bättre än lukten av saltvatten som skvalpar mot bergsklipporna och att springa (eller cykla) på dessa somriga barndomsminnen. Kom kom sommar!

Koko viikonloppu on ollut niin ihana vaikka aurinko ei ole näkynyt joka tunti. Ollaan oltu ulkona päivät pitkiin ja tutkinut lähi ympäristön. Eilen mentiin pyörällä katsomaan vanhat bunkkerit ja kauniit näköalat. Maastopyöräly oli sitten kirjaimellisesti, mutta niin hauskaa!

SKÅLA 1128 MÖH

Kategori: Allmänt

























































Det började bra och slutade bra, men på toppen var det storm. Man såg knappt en meter framför sig om man lyckades hålla ögonen öppna över huvudtaget. Men dagens tur var något jag behövde, verkligen. Den sista biten gick vi genom en underbar natur, med vatten sprutande ur bergen överallt och lukten av våt mossa fick själen i gungning. Några droppar regn föll och det var så friskt i vårluften. Fåglarna sjöng och allt var perfekt för en stund som denna. Inatt kommer jag sova som ett barn.

RAPPORT VÄDER

Kategori: Allmänt

 





Vädergudarna har minsann visat vad de har haft på lager idag. En minut har regnet piskat mot fönstren i fart med stormen och en annan minut ler den gula med sina strålar bakom de haglande molnen. Sen de vita små tussarna som dinglade ner vill vi helst låssas som om vi inte såg, även om de väntade ett vattningt öde.

Tänään on satanut lunta sadekuurojen ja auringon kurkaminen välillä. Raikasta ilma ja läpimärät vaattet on päivän tila.

SOMEWHERE OVER THE RAINBOW

Kategori: Allmänt

 
En tung vecka närmar sig slutspurten. 
Raskas viikko loppusuoralla.

ALASKAN MALAMUTE

Kategori: Allmänt

Fina Dexterhttp://spottydots.se/alaskan-malamute/dexter/

Det är kanske tur att det är så svårt att hitta en kennel som verkar satsa seriöst på sina hundar och att de kräver en hel del av dig som ny ägare. Och att det är lite omständigt att hitta hunden för dig och hämta den kanske 1000 km bort. Såklart den finns på marknaden utanför föreningar och kennlar, men man vet ju aldrig vad man får. Jag vill ha en ren och frisk hund som lever många lyckliga år.
 
Jag har är helt såld på denna fina ras. Så vacker och underbar i sinnet. Eftersom det är en draghund som är van att arbeta hårt krävs det en hel del jobb av dig som ägare också. Det är många kilometer som ska averkas var eviga dag ett fullt hundliv ut. Men så mycket glädje man kan ha av varandra, en motivations höjare för att komma sig ut. Någon som alltid väntar, någon som alltid har energi. Och som jag ha saknat en mjuk, gosig hårboll att brottas med. Någon som alltid är överlycklig av att se dig om du så har varit borta två minuter eller fyra timmar. Det du, det gör mig smått knäpp och galen nu just när det finns möjliga valpar här i Norge. Men att bo i stan är inget alternativ då. Det ena kräver det andra. Men så lycklig jag vore, det är ju inte så att jag trivs i stan heller.

Hälsningar från ett grått och regningt Molde.
 
 

ÅRE

Kategori: Allmänt




Söndag morgon klockan 9 startade vi från ett vackert snölandskap. Det hade kommit säkert 30 cm snö på ett dygn om inte mer. 
 


 



I Åre fann vi några vilsna pingviner och tigrar, de kan tydligen också stå på skidor.















I dagarna tre hade vi perfekt väder och före i backen. Vinden ven på toppen men i le brännde solen oss röda och glada om kinderna. Vi övade backflip, pulkade och gjorde en reklam film, mumsade smörgåsar och drack varm saft. Det kunde faktist inte bli mer lyckade dagar efter att ha brännt av rumpan i bastun och korkat en kall för att sedan slockna till kojs.




En morgon, medan de andra sov, njöt jag också av isens tillbud en timme på flata skidor. 




Efter att vi filmat vår lilla reklamfilm tog vår galna kameraman med oss med världens långsammaste tåg upp i backen på afterski. Folket dansade på borden och tågade runt i ton till musiken som ett svenskt band stod för. 


Sen var det roliga över. Men är så nöjd så, benen känns begagnade och hakan ömsar skinn. Det måste ha varit lyckade dagar. Hamstrade yoghourt, müsli, bröd, ost, riktigt smör, lövbiff och annat gott som är omöjligt att hitta i Norges urusla matbutiker för att sedan åter sätta sig i bilen i 6 timmar. Denna skylt stod mitt på en åker nere vid isen, när jag var och sprang på en underbar mysig stig längs isen över ökrar och genom skogen. 

Mummu ja paapalle:
Ajattelin että voisin myös alkaa kirjoittaa pari lausetta suomeksi että voitte paremmin seurata mitä täällä tapahtuu ja  myös minulle hyvin etten unohtaa suomenkielen kirjoittaminen. Kuulin että mummu on ipodin omistaja nykyään, että voit hyvin helposti katsoa kuvia sillä. 
Ollaan oltu hiihtämässä ruotsissa muutama päivää kaveriporukalla. Me lähettiin sunnuntai aamuna ja tultiin takaisin viime yönä. Moldessa oli tullut ainakin 30 cm lunta päivä ennen me lähettiin mutta nyt ei ole paljon mitään jäljellä. Ruotsissa aurinko paistoi joka päivää ja saimme kunnon rusketus. Hyvä oli myös ruokaa koska norjassa he eivät tietää yhtään mitään ruoasta. Ruotsissa on samat tavarat kuin kotona että sain nyt hamstrata. Norjassa ei ole edes ruisleipää eikä hyvää juustoa tai voita. Lehtipihvit ja potut maistoi niin hyvin tänään, kaikki ruotsista ostettu.
Nyt on pari viikkoa kova töitä koulussa ja sitten tulen suomeen viikoksi, sitten ei ole paljon jäljellä! Mutta viihdyin tosi hyvin täällä vaikka koulu on aika vaativa. Voisin kyllä jäädä, mutta ei koulun takia ei. 
Kiitos muuten kirjeestä! On aina mukava saada postia! :)

Sara
 
 

6 APRIL

Kategori: Allmänt

 
Igår kväll började det snöa, imorse snöade det fortfarande och nästan hela dagen var i form av snöstorm. Solen lyste ett par timmar mot kvällen och nu vräker snön ner igen. Vad hände med våren? Imorgon drar jag och mina kämppisar i varje fall till Sverige och Åre! Det var då inte igår jag var och rännde i backen senast så jag säger bara äntligen! Vi är tillbaka onsdag kväll. 
 
Ha'de sålänge! 

JENDEMSFJELLET 634 MÖH

Kategori: Allmänt

























Detta var igår. Vi cyklade 20 km för att klättra upp hit genom en härlig djungel av tallar, njuta av de solstrålar som tryckte sig fram ibland bakom molnen för att sen cykla hem igen. 4 timmar aktiv tid och en nöjd tjej. 
 

1 APRIL

Kategori: Allmänt







 
Påsken här var inte jättespännande. Vi var få som var kvar i Molde och vädret har varit allt från December till April. Vi har roadtrippat runt byn och pick-nickat i snödrivor, frysit och svettats. Inga påskkärringar så långt ögat kunde nå och de brasor som fanns var i storlek med bilden här över och för samma syfte. Mysigt var det ändå med hundratals ungar svichandes runt i skogen medan päronen njöt av solsken og pølse. Idag vågar sig snön ner igen i blåsten. Imorgon väntar skolbänken och om exakt 26 dagar kommer jag hem en sväng! Detta är då inget aprilskämt :)

 
 

SOLENS MÄSTERVERK

Kategori: Allmänt













Nordlysen må nu vara mycket mäktigare i norr, men dessa vi får ta del av här kan nog också få mig att gapa av undran, hur i hela friden något kan vara så vackert.