zaraangelique

"På den gamla goa tiden"

Kategori: Allmänt

Godagens gott folk!

Sitter och försöker fundera ut julklappar till mina närmaste. Men det är inte så att det väller över av ideér. Tips? Är påväg in till storstan, men tänkte att det skulle vara effektivare med en plan först. Matinsperationen är också likamed noll. Mitä tänään syötäisiin?

Har förbannat ont i ryggen och är allmänt lite butter för tillfället, här ensamsittandes på 109kvadrat. Skolarbete finns nog att göra i högar, och just därför är det roligare att gå och bränna lite cash. I år tänkte jag iallafall satsa på lite mer personliga grejer än det vanliga krimskramset som endå aldrig kommer till någon nytta. Gladare blir jag inte heller av tanken på att det snart är jul. Jag hatar julen. För mig innebär julen svält och stressade människor. Om det endå vore som på TV, lyckliga människor samlade med sin familj runt en vacker gran utan destu mera spex. Sådant existerar inte "hos oss" längre, och har inte gjort sen jag var fyra. Under den dagen finns det ingenstans man kan fly, ingenstans.Alla är upptagna med sitt. Ensam och fastklämd både i tankar och verklighet skulle jag helst vilja springa. Springa så långt bort jag bara kunde för att inte hinna tillbaka innan dagen den 24 är över.
Lilla Jul värmer däremot om hjärtat. LillaJul har alltid varit roligt. Glögg och pepparkakssäsongen inleds. Vi barn springer runt i byn och kastar in "anonyma, gåtfyllda" lillajulskort hos grannar och bekanta i det spännande mörkret. Det var en kul tradition,sålänge motpartern förstod att komma ut och jaga oss för att lösa den hemliga gåtan. Nuförtiden fattar inte de inflyttade stadsborna hela grejen, och har dörrarna låsta fast de är hemma. Så var det slut på det roliga. Synd. För det var verkligen en av årets roligaste höjdpunkter, inte bara för barnen, utan jag tror papporna i sina klumpiga stövlar hade roligast upp och nervända ut i snödrivorna.
På den gamla goa tiden.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: